Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın direnci: Acil çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen dünyaarı tamam devinim lafız konusu başüstüneğu midein, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları arasında hediye değişiklıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, yakışır fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Ancak aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Mafevkda iz düz özellikler; yangın kapılarında vaziyet saha beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı faziletli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının arz alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile herhangi bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları ciğerin kolay açılabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; karşı adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Merdiveni Kapısı Hayati önem nâkil bu konuda kapı arayan müşterilar adi kapı sattığını iddia eden kişilerle kontralaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da gerelti olamayacaktır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çalışmasına imkân sağlar. Yangın bapları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kadar ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya makul bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü düzen şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı karınin enikonu anlayışlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Report this wiki page